Miljöbilar

thumb-014

Nuförtiden är miljöaspekten viktig när man köper bil, men det behöver inte vara på bekostnad av körglädjen. Det finns en rimligt prissatt miljöbil som klarar av 0-100 på under 8 sekunder och en mängd andra modeller som klarar resan på runt 8-9 sekunder. Audi A4 2,0 TFSI med etanolmotor är snabbast på 7,9 sekunder och den effektstarkaste normala miljöbilen är en Volvo V70 med 214 hästkrafter.

Vill man ha riktigt roligt så finns det dyrare alternativ som till exempel elbilen Mercedes SLS AMG Coupé Electric Drive som har fyrhjulsdrift, 751 hästkrafter, 1000 Nm i vridmoment och gör 0-100 på under fyra sekunder. Låter inte helt tråkigt att köra miljöbil längre.

Mercedes SLS AMG Coupé Electric Drive

Även Audi hade länge planer på att släppa en sportig elbil, R8 e-tron som har 380 hästkrafter och gör 0-100 på 4,2 sekunder men tyvärr har de nu beslutat att inte sätta bilen i produktion då tekniken de använder blir för dyr och räckvidden på batterierna för kort. De tio exemplar som har byggts ska bara användas internt för tester inom företaget. Kan det vara så att de bara vill behålla dem för sitt eget nöjes skull? Nej, men det är kul när företagen tar sitt ansvar för miljön och samtidigt testar gränserna för vad som är möjligt med dagens teknik. Förhoppningsvis kommer det fler spännande miljöbilar som gör att man kan ha roligt på vägarna och fortfarande ha ett gott samvete.