Förvara sommardäck och annan säsongsutrustning

Hur förvarar du dina däck när de inte används? Gör du som många andra att du staplar dem på varandra under en presenning? Då är det dags att tänka om för detta kan skada däcken. Det första du ska göra är att rengöra däcken för att undvika rost och så att inga stenar som kan skava ligger kvar. Hur du förvarar dem sedan beror lite på hur länge de ska förvaras. Du kan stapla dem på varandra men se till att rotera dem lite då och då. Det kan vara bra att inte låta dem ligga direkt på golvet utan att använda en lastpall eller liknande. Det är oftast bättre att ha dem stående eller upphängda. Kontrollera även lufttrycket i däcken innan du förvarar dem. Även temperaturen är viktigt och kalla garage bör undvikas. Malmös nya förråd är tempererade och har bra gradtal för däck och annan säsongsutrusning som inte ska stå i regn, köld eller direkt solljus.

Däck som är staplade


Shoppa bilprylar online

Det är mycket att stå i nu inför vintern. Allt ska göras redo för kyla och andra påfrestningar, även vi människor. Alla sommarprylar ska plockas undan och fram ska spaden och mössan. Det jag tycker är viktigast är såklart att se över bilar och maskiner inför vintern. Det är alltid bra att se över vinterutrustning och jag brukar även vaxa mina bilar inför vintern. Då får lacken ett litet extra lager skydd mot salt och skit. Jag köper alla såna saker online numera för jag tycker det är så smidigt att sitta hemma i lugn och ro och välja ut vad jag vill ha och sedan hämta ut paketet ett par dagar senare. Har ni förresten bra säkerhet när ni handlar online? Jag har faktiskt testat Protectme som jag rekommenderar starkt. Man blir ju lätt lite nojig när man läser om alla id-stölder och kortkapningar.

Snygg occh välbehandlad bil inför vintern


Komma tillbaka efter en bilolycka

Att vara med om en bilolycka är traumatiserande, även om man kanske inte blir särskilt fysiskt skadad. Som tur är går det idag att rehabilitera både stora och små fysiska skador på ett mycket bra och effektivt sätt, men det är vanligt att man utvecklar men för livet efter en svår olycka. Även om kroppen läker bra kan psyket få ärr som är svårare att läka. Många som har varit med om bilolyckor får PTSD, ångest och lider av svår oro. Vissa får även svåra depressioner som kan påverka livskvaliteten mycket negativt. För att komma tillbaka från en bilolycka måste man få professionell hjälp, både när det kommer till det fysiska och psykiska. På psykologa.se kan du exempelvis hitta psykologer i ditt närområde och du kan även få hjälp genom att först kontakta din lokala vårdcentral. Med rätt hjälp är det fullt möjligt att återhämta sig och komma tillbaka till en bra livskvalitet.

Mental hälsa efter bilolycka


Filosoferar igen

Tror jag ska göra detta till en vana att hitta ett ämne som jag tidigare inte visste om eller som jag inte har funderat så mycket och dela med mig av mina tankar på torsdagar.

Så dagens ämne är när företag gör om hyreslägenheter till bostadsrätt, som restate.se till exempel. 

hyraDet är ju alltid för och nackdelar med att hyra eller köpa en lägenhet. Hyr man så behöver man ju aldrig bry sig om något större går sönder och det är lätt att flytta därifrån. Fast å andra sidan så för man inte göra för stora förändringar i lägenheten plus att hyran hela tiden blir högre och högre.

Bostadsrätter kräver ju en hel del från dig om saker går sönder. Fast du kan ju å andra sidan göra precis som du vill i lägenheten och hyran/lånet minskar ju hela tiden så att det hela tiden bli billigare att bo.

Satt och funderade på vad jag skulle göra om någon skulle göra om min lägenhet till bostadsrätt….. vet inte om jag hade köpt den. Hade ni köpt den lägenhet ni hyr?


Filosoferar lite

Sitter på jobbet och har fantastiskt tråkigt idag…… Hatar torsdagar, det är så nära helgen men ändå så långt ifrån. Surfade runt lite och kom in på en artikel om att arbeta som stafettläkare. Hade verkligen ingen aning om att man kunde arbeta som det ens, men visst är det smart?

Om jag fattar rätt så är det typ som att vara konsult fast man är läkare, så du hyrs in där du behövs för ett tag. Detta måste ju egentligen vara vad ”riktigt” konsultarbete är. Har en kompis som arbetar som konsult på olika företag, men det tar ju alltid några dagar, ibland veckor, innan han kan utföra det arbete som han hyrs in för.

Men som läkare är ju symtom och sjukdomar det samma oavsett var du är, eller hur? Så det är ju bara att sätta igång och jobba. Inbillar mig också att alla system för att skriva ut recept och skriva journaler är det samma, i alla fall om du arbetar inom landstinget, om det är privat kanske det är lite annorlunda.

Hur smart som helst om ni frågar mig, detta är väl egentligen vad riktigt konsultarbete är :)

Får väl gå tillbaka och jobba lite nu….. ha en trevlig dag och håll ut – snart är det fredag!

tråkigt

 


Tips på motorfordonsföräkring

Hur noga man än är med mina dina grejer så behöver man förr eller senare att behöva utnyttja sin försäkring, så även jag när man är klantig i kombination med halka…..

Men å andra sidan så fick jag ju verkligen känna på att mitt försäkringsbolag verkligen håller vad de lovar. Inget strul, inget förhalande och alltid snabb och kompetenta svar. Så jag kan varmt rekommendera jonssonwallberg.se om du behöver byta försäkringsbolag, de har också en massa andra tjänster också men jag har bara koll på försäkringsdelen och den funkar bra.

Hade ett annat försäkringsbolag innan och hade varit en trogen kund i massor med år och aldrig behövs använda mina försäkring. Men när jag väl behövde göra det så blev jag mer eller mindre behandlad som skyldig – fast det var den andra bilen som körde in i mig. Hur kan det vara mitt fel när jag står still vid ett rödljus och bilen bakom inte kan anpassa stoppsträckan!?

Som sagt man vet ju aldrig riktigt om ett försäkringsbolag funkar eller inte förrän man behöver använda dem, och jag har ju fått klart för att jag gjort rätt när jag bytt bolag.

förädking

 


Hatar vara sjuk

sjukJaha, då föll även jag offer för den influensa som verkar dra in över Sverige, eller i alla fall min arbetsplats 😛

Hatar verkligen vara sjuk och brukar inte ge mig så lätt så jag bli hemma och sängliggande. Men med hög feber, hosta från helvetet, ont i hela kroppen och trolig bihåleinflammation så har jag inte mycket att välja på.

Men har kommat runt på bra site för biltillbehör och hittat en hel del bra. Så jag har gjort lite nytta i alla fall här där jag ligger :) Finns en massa roliga grejer till riktigt bra priser här som jag misstänker förr eller senare kommer att hamna i min brevlåda 😉

Har också kommit i kapp i alla serier som jag har låg efter med och även kollat på hela säsongen av Veckans brott, man måste ju bara avguda GW :) Hoppas de betalar henne bra pengar för att leda programmet med honom i det för han verkar ju inte speciellt lätt att styra 😀

Men som sagt nu är jag ikapp med allt och behöver lite tips på serier som jag kan fördriva tiden med. Gillar inte drama men annars är alla förslag välkomna. Gärna något i stil med Chicago PD eller Suits, lite action men ändå lite ”intelligens” bakom.

 


Livet är inte alltid enkelt

Medan vi andra som mest förbereder oss inför jul så håller brorsan på att hitta en mäklare Eftersom det tagit slut mellan honom och tjejen. Riktigt trist, de har varit tillsammans i över 8 år och så kastar hon ut honom, enligt honom helt utan förvarning. Tur är det i alla fall att mäklaren verkade ha flera bra objekt tillgängliga.

Jag lider verkligen med brorsan, att bli dumpad i december är ju typ lika illa som att bli dumpad precis innan Alla hjärtans dag. Men jag vill ändå hävda att han har ”tur” att det är han som flyttar ut, tror han hade blivit knäpp och sitta i deras gamla lägenhet med alla deras gamla möbler.

Jag hoppas att mäklaren kan få ihop ett par objekt han kan kolla på i veckan och sedan kan vi börja planera för vad vi ska köpa till lägenheten så kanske det gör det lite lättare för honom att komma vidare. Kanske det också får honom på lite bättre humör att bo hemma hos morsan och farsan under julen, kanske får honom att tänka på glada barndomsminnen. Blir helt klart en annorlunda jul för vår familj i år.jul


Inför höstens projekt

Classic-Car-Restoration-Tips-main-670x481Om man har ett uppvärmt garage så är hösten också en perfekt tid att meka med bilen eller motorcykeln, det finns ju inte mycket annat att göra när vädret är trist och tråkigt. För just nu är det ju bara regn och rusk och inget väder alls man vill vara ute i och ingen trådgård som behöver speciellt mycket tillsyn. Så för mig är hösten den perfekta årstiden att fixa upp bilen, eller kanske till och med sätta igång med någon form av restaurering av en gammal klassisk bil.

Tänkte tipsa om www.skruvat.se som jag alltid brukar beställa från när jag behöver delar. Alltid snabba leveranser och väldigt bra priser. Jag har testat flera sidor på nätet men Skruvat är den som har varit bäst för mig. Störst utbud och tydliga beskrivningar på mått och dylikt så det är lätt att hitta rätt produkt.

Önskar er alla lycka till med era höstprojekt. Kommentera gärna vad ni gör så ger vi varandra inspiration.


Så galet bra!