Förvara sommardäck och annan säsongsutrustning

Hur förvarar du dina däck när de inte används? Gör du som många andra att du staplar dem på varandra under en presenning? Då är det dags att tänka om för detta kan skada däcken. Det första du ska göra är att rengöra däcken för att undvika rost och så att inga stenar som kan skava ligger kvar. Hur du förvarar dem sedan beror lite på hur länge de ska förvaras. Du kan stapla dem på varandra men se till att rotera dem lite då och då. Det kan vara bra att inte låta dem ligga direkt på golvet utan att använda en lastpall eller liknande. Det är oftast bättre att ha dem stående eller upphängda. Kontrollera även lufttrycket i däcken innan du förvarar dem. Även temperaturen är viktigt och kalla garage bör undvikas. Malmös nya förråd är tempererade och har bra gradtal för däck och annan säsongsutrusning som inte ska stå i regn, köld eller direkt solljus.

Däck som är staplade


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *